INGYEN TUDÁS

Copyright © 2016 mydentity.com - Minden jog fenntartva - ÁSZF

logorockstar logo
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

arculatfelelos@mydentity.hu  |  Tel: +3630 521 2150

Mi tiszteljük a jogaidat, ezért soha nem fogjuk eladni, vagy megosztani az adataidat.

Kerülj képbe a céljaiddal és kezdd el

a tudatos marketing-tervezést!

August 24, 2012

Please reload

Recent Posts

5 ismertetőjel, amivel egy jó arculattervezőnek rendelkeznie kell:

May 26, 2014

1/4
Please reload

Featured Posts

Új Microsoft arculat

August 24, 2012

Tegnap kijött a Microsoft új logója.

Kapott már hideget, meleget, volt aki nem érti, mi változott. :D

Neked feltűnt, hogy eddig nem is volt benne semmilyen grafikai elem? Bizony! a színes kis ablakos az a windowshoz tartozott, a Microsoft eddig csak logotípiából állt, immáron 25 éve.

Nem hiszed?

    Így már beugrott ugye? És akkor lássuk a már most sokat támadott újat:

Nekem tetszik!. :D

Csak azért nem vakarom le a falat ilyen iszonyat mennyiségű kreativitás láttán, mert asszociációkat indít  bennem, nem a semmiből akasztották le, hanem a cég korábbi arculati elemeit ledesztillálva valóban ezt kapjuk...
Egyszerű, tiszta, időtálló, a Metro vonulatot (újabban Modern UI) is képviseli. "Egy cégarculat nem művészeti alkotás, hanem marketing koncepciókat kiszolgáló alkalmazott grafika. Ettől még lehet jó, ötletes, kreatív." (Zsu)
Mondjuk szerintem egy színnel kicsit vicces. ;)

 

Trendek jönnek és mennek...

 

Én egyáltalán nem bánom, ha vége a gradient/emboss/shadow gombok nyomogatásával okozott élvezeten alapuló designtrendnek az arculatokban.
Ez olyan dolog, amit nem kell túlgondolkodni (gondolkodni kell sokat, de az egyszerűsítés irányába, ami mindig nehezebb is) és a befogadást nagyon meg kell könnyítenünk, ha szeretnénk bejutni és megtapadni a fejekben. Ilyen információmennyiség mellett, amit manapság kapunk csak a zsigeri érzékek megfogásával lehet ezt elérni. (Folt/szín/alakzat)
A win8 is beillik a sorba, de az magában nem jött be nekem...

Grafikusok panaszkodnak, hogy a minimalizmus iránti igény ledegradálja a designeri munkát. Ez ebben a formában nem teljesen igaz. A legtöbb laikus számára a grafikai tervezés amúgy is csak hobbifirkákgatás, amiért pénzt kérni egyszerűen pofátlanság, hisz a szomszédpisti kisfia is egész nap rajzolgat! Tehát nem fogható a minimáltrendre a dolog.


Másrészről viszont, ha valóban jól megtervezett, végtelenségig letisztult arculatot kell létrehozni és nem csak egy mondvacsinált trendmajmoló gagyit, akkor az VALÓDI kihívás lehet.

Hisz sokkal nehezebb látni, mit lehet MÉG elvenni úgy, hogy a mondanivalót továbbra is maximálisan kifejezze, mint összepakolni egy halom sz@rt, hogy "tutimindenbennelegyen"...


Ezért lett jobb