3 jel, hogy arculatváltásra van szükséged:


Egy zseniális ötlet, vagy termék megvalósításakor a legfontosabb, hogy jogi és anyagi hátteret biztosítsunk az értékesítéséhez, és gyakran nem jut már pénz, energia, vagy idő a vizuális megjelenés kialakítására.

Manapság ezrével indulnak az egyforma szolgáltatásokat nyújtó cégek, így nagyon nehéz köztük láthatónak maradni, ezért érdemes már induláskor végiggondolni, mennyire kapjon majd fontos szerepet a látvány.

Vannak viszont korábban indult cégek, akiknek még elég volt kevesebb marketing eszközzel érvényesülni, a világ viszont felgyorsult és erőteljesen a gyorsan felfogható vizuális/képi információk irányába mozdult.

Gondolkodhatunk mi a sokezersoros meggyőződumában, vagy egyéb száraz érvelésrendszerben, ha a ma vásárlója már egy 140 karakteres tweetet sem olvas el, inkább fotókat lájkol az instagramon, vagy a facebookon.

Mindenképp gondolkodj el új arculat kialakításán, ha:

1: nem olyan vevőket vonzol, akiket szeretnél.

Ugye van egy konkrét képed A VEVŐ-ről? ahhoz, hogy tudjad, mit, mikor, hogyan kommunikálj, a fejedben élnie kell az ideális vásárló képének. Lehet ez egy konkrét, vagy egy elképzelt személy, adhatsz neki nevet, vagy kiválaszthatod a legjobban áhított célszemélyt a híres emberek közül. A lényeg, hogy TUDD, KIHEZ SZÓLSZ akár verbálisan, akár vizuálisan!

2: a konkurenciádban jobban megbíznak az új vásárlók

Az arculat egyik legfőbb célja az új érdeklődők bizalmi ingerküszöbén átjuttatni az információdat. Ahhoz, hogy elmondhasd neki, mennyire jó a terméked és milyen hatalmas előnyöket élvezhet majd a használatával, ahhoz először meg kell ragadnod a figyelmét és el kell nyerned a bizalmát. Mivel genetikailag kódoltan a látásunk az elsődleges érzékszervünk, már akkor döntünk valamiről, mielőtt az első betűt elolvastuk volna (már ha eljutunk odáig). Rideg? Tény.

3: Nem úgy nézel ki, mint a példaképeid.

Alaptétel, hogy arculatot annak a cégnek tervezünk, akivé válni szeretnénk, nem annak, ahol éppen tartunk. Ugyanez igaz minden más marketingtevékenységre és az élet egyéb területeire is: ha kezdő/szegény/szerencsétlen fejjel gondolkodunk és cselekszünk, akkor sosem leszünk profik/gazdagok és sikeresek. Te elégedett vagy a céged arculatával?

Mentés

Featured Posts
Recent Posts